Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 19. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreşler okunan dualarla başladı.
Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen ve üç gün sürecek olan güreşlere yaklaşık bin 200 pehlivan katılıyor. 50 hakemin görev yaptığı güreşlere Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Asbaşkanı Mehmet Ayan ve Yağlı Güreş Genel Koordinatörü Orhan Yavaş da hazır bulunuyor.
Kumluca Şehir Stadı’nda yapılan güreşler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman güreşlerin sorunsuz geçmesi için dua etti.
Yapılan boy atlamalardan sonra her boy güreşçi birer tur güreş yaptı. Güreşler, cumartesi günü de aynı yerde devam etti. Favoriler rakiplerini eleyerek tur atladı.
Akdeniz finali ise 29 Nisan Pazar günü Kumluca Karatepe Stadı’nda yapılacak.
Bazı boylarda 1. ve 2. olanlar bir üstteki boyda güreş tutacaklar.